Kıymetli okuyucular.
Bu ilk buluşmamızda hepinizi saygıyla selamlıyorum. İnşallah bundan böyle tarımla ilgili konularda doğru bildiklerimizi sizlerle paylaşacağız.
35 yıllık devlet hizmetinden sonra emekli oldum. Tarımdan kopmadan yine aynı işi yapmaya devam ediyorum.
Arıcılık hobimi yıllardır yapmaktayım. Bununla ilgili bir hayli çalışma yaptık ve hala çalışmaya, birşeyler vermeye devam ediyorum.
Bu sayıdaki konumuz arıcılık.
Arıcılık ilçemizde yaygın olarak yapılmakta. Yıllar itibariyle de giderek artmakta. Getirisi iyi, fazla yoğunluğu olmayan, diğer işlerle birlikte yapılabilen bir işkolu.
Bölgemizin arıcılığa uygun olması da ayrıcalıklı bir konu. Yalnız bu sadece bizim ilçemizdeki arıcılar için bir avantaj ama dışarıdan gezginci arıcılarında iştahını kabartmakta. Gelmemeleri için yıllarda mücadele verdik, ama bazı olumsuzluklar devam ederse maalesef birgün gelecekler.
Şöyleki; 3 Ekim 2019 günü İl Tarım Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği ile müşterek bir toplantı yapıldı. Konu ilçemizde mevcut arı varlığının tespiti ve kayıt altına alınması.
Arıcılar birliğine kayıtlı yaklaşık 60 arıcının toplam 1900 arısı mevcut ama ilçemizdeki arı mevcudu yaklaşık 3000-3500 civarında. Yani yaklaşık 1600 arı kayıtlı değil.
Bu arıcılarımız, arılarına plaka olarak İlçe Tarım Müdürlüklerine işletme kaydı açtırabilirler. İşte o zaman arı mevcudumuz gerçek miktarını bulacağı için ve sistemde de görüleceği için bu bölgeye dışarıdan gezginci arıcıların gelmesi önlenmiş olacaktır.
Değerli arıcılar, çevremizdeki arıcılarımızı uyaralım, kayıt yaptırmalarını sağlayalım. Yarın çok geç olmadan, bir an evvel bu işlemleri neticelendirmekte yarar var.
Sağlıcakla kalın.